Instructiuni Inlocuire Cartuse Imprimanta Epson

Instructiuni inlocuire cartus imprimanta Epson

Înlocuire Cartuşe Utilizând Utilitarul Software al Imprimantei

Pentru cele mai bune rezultate la imprimare, utilizaţi un cartuş în termen de şase luni de la deschiderea ambalajului. Dacă doriţi inlocuirea un cartuş de cerneală, atunci când led-ul de ink pâlpâie intermitent sau este stins, puteţi rula utilitarul "Ink Cartridge Replacement".

Utilitarul de înlocuire cartuşe este accesat prin intermediul "Printing Preferences" ("Preferinţe imprimare") în sistemele de operare Microsoft Windows.

1)  În Windows 2000: selectaţi START -> Settings -> Printers
     În Windows XP: selectaţi START -> Printers and Faxes (Imprimante şi faxuri)
     În Windows Vista: Selectaţi START -> Printers
2) Selectaţi "Printers" (Win2k,Vista) sau "Printers and Faxes" (WinXP) cu right-click si Open
3) Selectaţi imprimanta (de ex.  ‘EPSON Stylus Dxx Series’), apoi right-click şi alegere opţiunea   ‘Properties’.
4) Selectaţi "Printing preferences"
5) În continuare, selectaţi subpagina Maintenance (Întreţinere) -> Ink Cartridge Replacement
    Urmaţi paşii necesari conform instrucţiunilor de pe ecran.

Utilitar Ink Cartridge Replacement

In cazul în care sunt instalate cartuşe compatibile şi nu e dezactivat Epson Status Monitor, va fi afişat şi un mesaj de avertizare referitor la "non-genuine ink". Selectaţi "Continue" pentru finalizare. Deşi mesajul de avertizare ar sugera că ar putea exista probleme prin utilizarea de cartuşe compatibile, calitatea tipăririi nu este afectată și nu există pericol de defectare a imprimantei dumneavoastră, cerneala fiind de înaltă calitate, producţie SUA, brand Formulabs® sau Ink Specialists®.

Înlocuire Cartuşe - Instrucţiuni suplimentare


Pentru înlocuirea manuală a cartuşelor, fără utilizarea utilitarului software, consultaţi manualul de utilizare şi procedaţi conform acestuia.

 • Înainte de desigilarea foliei în care este cartuşul, scuturaţi de patru sau cinci ori. (Nu agitaţi un cartuş după desigilarea ambalajului pentru a evita scurgeri de cerneală)
  Scuturare cartus inainte de desigilare
 • Scoateţi cartuşul din pachet, dar aveţi grijă să nu atingeţi cipul. Eventuale descărcări electrostatice il pot arde si ar fi posibil să nu fie recunoscut după montare în acest caz.

Precautii chip cartus

 • Înlăturaţi banda galbenă de pe orificiul de aerare de pe cartuş pentru a asigura debitul de aer. Dacă nu este înlăturată banda respectivă, calitatea tipăririi va avea de suferit sau imprimanta nu va tipări deloc.
  Atenţie !! Nu eliminaţi orice alte etichete sau sigilii.

Eliminare banda sigilare orificiu aer

 • Introduceţi cartuşul nou în locaş şi împingeţi-l în jos până când se fixează corespunzator ( se va auzi un click specific ).

  Fixare cartus in imprimanta

 

 • După ce aţi înlocuit cartuşele necesare, închideţi capacul cartuşelor şi împingeţi-l în jos până când se fixează la locul său si inchideti capacul imprimantei sau scanerul.
  Finalizare inlocuire cartuse

 

 • În funcţie de imprimantă, apăsaţi butonul de Ink , Stop   sau OK pentru a începe încărcarea de cerneală. Aceasta durează aproximativ 1/2 - 1 minut. Nu stingeţi imprimanta în acest interval.