Categorii

NewsletterInstrucţiuni montare chip cartuşe PGI-5/PGI520 CLI-8/CLI-521

 Notă:

  1. Cartuşul compatibil este fără cip, vă rugăm să-l utilizaţi împreună cu cipul de pe cartuşul original sau cipul de pe un cartuş compatibil cu cip.
  2. Înante de montarea cipului, asiguraţi-vă că că este cipul corespunzător, nu este suportat cipul de la cartuş de altă culoare sau alt model. 
  3. Dacă montaţi cipurile mai multor cartuşe, înlocuiţi pe rând pentru fiecare culoare, pentru a evita posibile greşeli la montare.
  4. Efectuaţi operaţiunea de montare a cipului cu atenţie să nu-l deterioraţi.
  5. Prin reutilizarea cipului de pe un cartuş consumat, nu vor mai fi dispobile informaţiile despre nivelul de cerneală existent în cartuş. Vă recomandăm verificarea periodică pentru a evita tipărirea fără cerneală. 

Pentru rezultate optime, vă recomandăm operaţiunea de "Head cleaning" la trecerea de la utilizarea cartuşelor OEM la utilizarea celor compatibile sau la o marcă diferită.

Paşi:

Instructiuni montare cip PGI-5 ClI-8 PGI-520 CLI-521

1. Scoateţi cartuşul cu cip din imprimantă şi tăiaţi cu un cuter ineluşele rezultate prin topirea la cald a ghidajelor de fixare, care fixează cipul pe cartuş. Luaţi cipul de pe cartuş cu atenţie, trebuie să iasă cu uşurinţă.     2. Lipiţi adezivul de pe banda dublu-adezivă existentă în cutie pe partea din spate a cipului conform imaginii de mai sus. Aveţi grijă să nu acoperiti cu adeziv orificiile de fixare ale cipului pe cartuş. 

Instructiuni montare cip PGI-5 ClI-8 PGI-520 CLI-521

3. Montaţi cipul pe cartuşul compatibil corespunzător prin apăsare în locaş. Asiguraţi-vă că este fixat bine şi nu poate să cadă.      4. Desfaceţi eticheta galbenă de deasupra (prin care este asigurat debitul de aer necesar funcţionării corespunzătoare). 

Instructiuni montare cip PGI-5 ClI-8 PGI-520 CLI-521

5. Scoateţi capacul de plastic prin răsucire (sau desfaceţi banda adezivă dacă este cazul) şi motaţi cartuşul compatibil în imprimantă.

 

 6. După ce computerul afişează mesajul "Ink has run out" în timpul procesului de tipărire, urmaţi indicaţiile mesajelor afişate pe ecran pentru a activa printarea continuă, fără verificarea nivelului de cerneala din cartuş. 

Instructiuni montare cip PGI-5 ClI-8 PGI-520 CLI-521

   Tipărirea se va putea relua doar după ce computerul afişează mesajul "The remaining level of the ink cannot be correctly detected" în tipul tipăririi sau a verificării diuzelor cu "Nozzle check", ca în imaginea de mai sus, si ulterior se dezactivează monitorizarea nivelului de cerneală.
 

Instructiuni montare cip PGI-5 ClI-8 PGI-520 CLI-521

7. Apăsaţi butonul "" sau "Stop/Reset" (în funcţie de modelul imprimantei) pentru cel puţin 5 secunde. Această operaţiune va dezactiva funcţia de detectare a nivelului de cerneală. Ulterior se va putea tipări. Computerul, imprimanta şi, de asemenea, ledul indicator nu vor mai afişa informaţii referitoare la nivelul de cerneală rămasă în cartuş. 

Instructiuni montare cip PGI-5 ClI-8 PGI-520 CLI-521

7. Dacă observaţi deteriorarea calităţii la tipărire, vă rugăm scoateţi cartuşul compatibil şi să verificaţi vizual nivelul cernelii. Dacă este cazul, inlocuiţi cartuşul consumat cu unul nou urmând paşii de la 3 la 5 descrişi mai sus. 


AcasăAcasăCoș  

(gol)

Info center

0743.024022 - comenzi

0722.521807 - asistenta

Program: Luni-Vineri 09:15


Comenzi online 24h
comenzi@printpro.ro
Design Meridian soft service